torsdag den 11. april 2013

Dinos aftryk på Bispetorv
På muren ved Bispetorv finder man et fodaftryk af en fæl karl. Og man tænker uvilkårligt, når man ser det, at det vel egentlig er meget godt, at de blev udryddet, de dinosaurer. 

Der er tale om et aftryk af en rovdinosaurus, nærmere bestemt en allosaurus. Og man fandt det i et stenbrud i Tyskland, da man huggede sten ud til netop denne mur i Aarhus. 
Så aftrykket er altså ikke fra Aarhus og omegn, det er fra Tyskland, nærmere bestemt Obernkirchen i Niedersachsen, men det ville da være synd at gemme det af vejen, tænkte dem, der var nede for at købe sten til muren, det er jo et flot fund og et herligt dramatisk aftryk. 
Og det har de jo ret i. 
Og så røg det med til Aarhus og blev muret ind i muren. 

Den ret så gravalvorlige Dr.phil Gregers Faktum ville nok fortælle lidt mere om dyret, hvordan det oprindeligt har set ud og det ene med det andet. At det har været seks meter langt, fire meter højt, og har vejet tæt på to ton. Det er ikke utænkeligt, at han ville tage afsæt i denne mindre afhandling (pdf). 

Gøgler-Gregers ville affeje den slags sirlige overvejelser. Han mener at vide, at denne dinosaurus, hvad den end hed, en skønne morgen gik ud på terrassen for at nyde sin morgenkaffe. Dinosaurer havde meget små hjerner og glemte derfor hurtigt alt om igangværende byggeprojekter. I særdeleshed af terrasser. Og således fandt den snart sig selv med den ene fod solidt plantet i den frisklagte beton. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar